Csillagfröccs zenekar

Fiatalos lendület, amerikai népzenei gyökerű műfajok, angol- és magyar nyelvű repertoár. Játszunk kicsi színpadon és nagyon, kocsmában, templomban, fesztiválon, színház-ban, kikötőben, pajtában…


Többnyire bluegrass, blues, rockabilly, rock and roll, gospel számokkal lépünk fel. Akusztikus hangzásvilágú műsorunkkal igazán pörgős, a nézőket akár meg is táncoltató, tartalmas szórakozást nyújtunk a közönségnek.

Műfajok

„A zenei műfajok között lavírozó Csillagfröccs” – ezt írták rólunk legutóbbi, a Budapest Park Jégvilág közönségének adott koncertünk kapcsán. Valóban szívesen szörfölgetünk a különféle stílusok között, amire jó példa a most feldolgozott Mr. Alkohol is.
Legkedvesebb műfajaink a bluegrass és a blues, de alapvetően bármit szívesen eljátszunk, ami az akusztikus hangszereinkre és az énekeseinkre formálható.

A zenekar

Olyanok vagyunk, mint egy nagy család – egy kicsit zajos és olaszos család persze. Együtt bulizunk, együtt nyaralunk, együtt vonulunk el a világ elől a Bakony rengetegébe, hogy aztán igazán pörgős és bulis számokkal rukkoljunk elő, amikkel szórakoztathatjuk a közönséget. Két éve zenélünk a jelenlegi felállásban, Csillagfröccs néven.

A zenekar tagjai:
Szrapkó Katalin, Botka Nándor, 
Balogh Eszter, Szente Nikolett, Ferkovics Fanny, Dienes Ádám


Bluegrass Story

A 2021-es év nagyon sok izgalmas projektet hozott a számunkra. A Lousiana Double zenekar meghívására részesei lehettünk a ’Bluegrass Story’ című ismeretterjesztő filmnek, amelyben a bluegrass műfaj keletkezésének történetéről mesélünk sok-sok élő zenei példa segítségével, illetve az ebből készült élő műsorral azóta is járjuk az ország koncerttermeit. Legközelebb februárban a budapesti Nemzeti Színházban lesz Bluegrass Story, fantasztikus meglepetésvendégek társaságában.


Színházi zene

Szintén az idei évben történt, hogy a SziluART Műhely felkérésére vadonatúj kísérőzenét és dalokat írhattunk Weöres Sándor Holdbeli csónakos című mesejátékához. A Belvárosi Művészeti Napok keretében, 2021. szeptemberében bemutatott darab további előadásain is minden alkalommal élőben muzsikálhatunk, ami mindig izgalmas élmény és sokban különbözik a hagyományos koncertezéstől

Fotó: Dienes Szabolcs


Kapcsolat

facebook.com/csillagfroccs
instagram.com/csillagfroccs
hello@csillagfroccs.hu
• +36 (20) 975 3437